Zijn als de kinderen…

eline-gerard-kerk-crossroads-rotterdamZondag is altijd een feestdag maar vandaag nog meer, we zijn vroeg opgestaan en zetten het ontbijt klaar. Vandaag een tafel vol want we gaan met de 3D groep ontbijten. Het is een gezellige drukte met al die kinderen aan tafel. Als de kinderen klaar zijn en gaan spelen kunnen de volwassenen met elkaar in gesprek. De vraag ‘Wat zegt God tegen mij?’ staat centraal. Het is een brede vraag met veel verschillende antwoorden.

De tijd gaat veel te snel en we moeten jassen aan om naar de kerk te gaan. Alweer een feest voor de kinderen. Op de stoelen in de kerk liggen uitnodigingen voor het kinderkerstfeest. Wij hadden al iemand in gedachte uit Eva haar klas om uit te nodigen voor het kinderkerstfeest, dus de uitnodigingen gaan mee naar huis. De dag nadat Eva de uitnodiging had gegeven, wilde ze nog 2 kinderen uit de klas uitnodigen. Dus nog 2 kaartjes mee naar school. Een moeder reageert enthousiast en vertelt dat ze vroeger wel in de kerk kwam en dat het goed zou zijn om er weer eens te komen. Een andere moeder reageert op een zelfde soort manier.
Het is bedtijd maar Micha heeft bedacht dat hij het buurjongetje ook uit wil nodigen. ‘Morgen zullen we hem een uitnodiging geven.’ Maar dit was niet wat hij bedacht had. Het moest gelijk, dus wij nog even snel naar de buren gerent om ook daar een uitnodiging af te leveren.

Wat kunnen wij soms moeilijk doen, obstakels zien, teveel nadenken. Wees als de kinderen en doe wat je op je hart hebt en doe het dan ook gelijk.