Womanhood: een avond van vrouwen, voor vrouwen

lee-kerk-crossroads-rotterdamIk geef eerlijk toe, ik ben niet heel erg van de feestjes. Rustig koffie drinken met een paar vrienden, dat is prima. Meer dan 15 vrouwen in een huis… nou, dat lijkt me een beetje veel. En toch was het heel gezellig bij het feestje van Womanhood.

Misschien omdat het niet alleen om ons ging – het was onze eerst OUT activiteit. Uitreiken en uitnodigend zijn voor anderen. Net als Jezus.

Van tevoren gingen er veel e-mails en WhatsApp berichten heen en weer. Vriendinnen uitgenodigd?  Cadeautjes gekocht voor het kerstspel? Wat was het adres ook alweer? Hoe kunnen we de liefde van God uitstralen zonder confronterend te zijn? Bij dat laatste was gedacht aan een roos voor iedere gast, met een bemoedigend kaartje. Zo simpel kan het ook zijn.

Bij de avond zelf was het ook te merken dat het echt een avond van vrouwen, voor vrouwen was. Kwam je laat uit je werk en niet precies op tijd? Prima. Ken je de persoon naast je niet? Ook prima – gewoon lekker kletsen en misschien ontdek je dat je toch heel veel gemeen hebt. Een tafel vol met allerlei eten? Gewoon wat van alles proeven en complimenten geven! Pakt een vriendin een schattig cadeau van je af tijdens het dobbelspel? Gewoon lachen en terugpakken als je weer aan de beurt bent. En als er een moment van stilte gevraagd wordt voor het eten, mag je gerust stil zijn, of God danken voor een avond vol lol en vrouwelijkheid.