Vurig en eensgezind

wolkenluchtVan zondag 24 t/m zondag 31 januari is er een 24/7 Gebedsweek binnen CrossRoads geweest. Deze week sloot aan op de Landelijke Week van Gebed die heel Nederland in gebedsbeweging bracht.

Er is 168 uur non-stop gebeden in de gebedsruimte in het huis van Frans & Marsja Reijnhoudt. Ongeveer 90 mensen hebben hier aan meegedaan. In de gebedsruimte lag een gastenboek waarin mensen iets konden schrijven.

Enkele reacties:

Wat fijn om gewoon even bij de Vader te zijn. Aan zijn voeten, zoals ik ben, met mijn gevoelens van onbekwaamheid. Ik bied mijn lege handen aan, zodat hij ze kan vullen. Mijn gebed stijgt op, met veel tranen, zonder veel woorden.

Wat heerlijk om dit uur tijdloos door te brengen.

Bidden met vier mannen, in de vroege ochtend. Bijzonder, en met verwachting! 1 uur ging eigenlijk best snel.

Niet ‘verder gekomen’ dan het kruis en een heleboel tranen. Gelukkig mag ik terugkomen ;-). Heerlijk om God op deze plek te ontmoeten!

Ik werd gezegend met plezier. Treffend, want ik had geen zin. Maar na dit uur wil ik meerrrrr…

Hier in dit kamertje voel ik me klein. Gods goedheid overstijgt en mijn nietigheid voel ik.

Mooi om hier binnen te stappen en gelijk de verbondenheid met God en de aanwezigheid van God ter ervaren. Hij is zo gul!

Wat een groot voorrecht om deel uit te maken van deze gebedsketen! Al die verlangende harten van mijn broers en zussen! Dank u Heer, dat we allemaal met een verlangen kwamen naar u, en dat we weer weggingen met een verlangen dat alleen maar groter is geworden!

Wat een rust daalt over me heen zodra ik binnenstap. Een uur is veel te snel voorbij.

Nooit gedacht maar ik zal dit missen. Zullen we 24/7 gewoon laten doorgaan? Omdat voor de vernieuwing van de stad dit nodig is? Om hierdoor in alles Jezus te volgen.

kruisMensen zijn stilgezet bij het kruis, hebben hun lege handen aangeboden aan de Vader. Er is gehuild, er is aanbeden. Mensen, straten, gebieden, wijken, beroepsgroepen en netwerken zijn bij God gebracht. Nieuwe commitments zijn gemaakt, nieuwe verlangens zijn opgewekt, nieuwe inzichten en perspectieven zijn ontvangen, nieuwe bewogenheid voor onze stad is geboren.

Wat het ‘rendement’ is geweest van 24/7 zullen we merken. Of niet. Belangrijker is geweest dat we met onze lege handen naar God toe zijn gegaan en tegen hem hebben gezegd dat als zijn Koninkrijk verder door moet breken in Rotterdam, dat het dan echt bij hem vandaan moet komen, en dat we daarvoor beschikbaar zijn. En velen van ons hebben ervaren dat hij ons eerst in intimiteit met hem wil brengen en ons zijn vrede wil geven.

Vurig en eensgezind baden zij tot God (Handelingen 1,14).

Echt wel! Wordt vervolgd…