VRIJ LEVEN

Wanneer we stappen zetten in het Koninkrijk van God en in contact komen met mensen, zien we regelmatig situaties die we moeilijk kunnen plaatsen. Het roept vragen op als: Hoe moeten we dit zien? Wat gebeurt hier in de geestelijke wereld? In hoeverre is dit toeval? Hoe zou God hiernaar kijken? Wat vraagt God hierin van ons? In een van onze missional communities wordt dit #vageshit genoemd.

Persoonlijk kun je ook worstelen met gedachten die je belemmeren om stappen te zetten in het volgen van Jezus. Of zijn er situaties die je moeilijk kunt verklaren. Is er meer aan de hand, dan wat ik kan zien en horen?

Herken je dit?

We geloven dat God ons tools wil geven om deze situaties aan te pakken. Vanuit het Nederland Zoekt – netwerk kennen we Henno en Lenie Smit. Zij geven leiding aan de multi-culturele geloofsgemeenschap Hart van Osdorp. Afgelopen jaren hebben ze door Vrij Leven veel ontdekt als het gaat om het toepassen van geestelijke principes. Zoals Henno het zelf beschrijft: ‘In een vorig leven kon ik zeker een derde van de mensen die ik sprak pastoraal niet helpen. Ze liepen vast in hun geloof en leden zichtbaar onder de verdamping van hun geloofsbeleving. Ze wilden oprecht anders, maar het lukte hen niet. Ik begreep niet goed waarom en heb jarenlang gezocht. Totdat ik Vrij Leven via goede raad ontdekte. Het gaat over geestelijke processen/wetten die voor iedereen gelden. Zonde tegen deze wetten laten je geloof vastlopen. Bijvoorbeeld, gebrek aan vergevingsgezindheid is zoutzuur voor je geloof. Etc. Sinds wij Vrij Leven zijn gaan doen met de gemeente staan we minder vaak met een mond vol tanden’

Vrij Leven gaat over die mensen en situaties waarvan je je afvraagt waarom je maar niet verder komt. Het heeft een overlap met de 7 stappen zoals die bij het pastoraal team wordt gebruikt. De training helpt je om proactief die situaties te herkennen en aan te pakken – bij christenen en niet-christenen. En dat gaat niet buiten jezelf om, dus je zult ook de tools krijgen om dit bij jezelf te doen.

Door middel van 2 mini-weekenden willen we aan de slag gaan met deze principes. Vrij Leven wordt gegeven o.l.v. Henno en Lenie Smit en i.s.m. HECHT, een missionair initiatief in Leidschenveen, Ypenburg.

Voor wie?

Vrij Leven is voor iedereen die ernaar verlangt om vanuit vrijheid te leven, wil leren over de geestelijke principes en dit Goede Nieuws wil delen met de mensen om zich heen.

Weekend 1

28 & 29 september (vrijdagavond t/m zaterdagmiddag, zonder overnachting)
Vrijdagavond 19.30 – 22.00 uur (uiterlijk) I zaterdag 10.00 – 16.00 uur
Locatie: Morgensterkerk, Genemuidenstraat 212, 2545 NZ Den Haag

Weekend 2

12 & 13 oktober (vrijdagavond t/m zaterdagmiddag, zonder overnachting)
Vrijdagavond 19.30 – 22.00 uur (uiterlijk) I zaterdag 10.00 – 16.00 uur
Locatie: Nebokerk, Rhijnvis Feithlaan 114, 2533 GG Den Haag

Kosten    

We vragen een minimale bijdrage van €50,- p.p. (incl. materialen en lunch). De werkelijke kosten zijn ca. €100,- p.p. Als je meer bij kunt dragen waarderen we dat. De kosten mogen geen reden zijn om niet mee te doen. Is dit wel het geval? Laat het ons weten!

Info & aanmelden

Aanmelden kan tot 5 september! Stuur een mail naar monique@crossroadsrotterdam.nl