Voor de vernieuwing van de stad.

Deze maand staat bij Crossroads ‘de vernieuwing van onze stad’ centraal. Een verlangen dat we al sinds de start van Crossroads hebben en een aantal jaren geleden een plek kreeg in ons motto: Jezus volgen. Met elkaar. In alles. Voor de vernieuwing van de stad.

Want ‘de stad vernieuwen’ is niet zomaar iets wat je alleen doet of op eigen kracht. We volgen hierin Jezus en geloven dat Hij ons deze opdracht geeft, in samenhang met een levendige relatie met Hem (UP). We leren willen zien wat God aan het doen is in Rotterdam en hoe Hij ons hierop wil laten aanhaken. Dat geeft rust, want dan weten we dat we de juiste dingen kiezen om te doen.

Tegelijkertijd denken we dat de stad vernieuwen het duurzaamst is als we dit met elkaar doen (IN). Niet als projectgroepen, maar als jonge mensen – of zelfs hele gezinnen – samen optrekken, die in elkaars leven mogen kijken en vanuit die relatie er zijn voor de stad. Samen is natuurlijk ook wel zo leuk; en zo zijn we er ook voor elkaar op de mooie en mindere momenten.

Vanuit dit verlangen voor de stad zijn er de afgelopen jaren diverse ‘missional communities’ ontstaan, die allemaal ‘een stukje Rotterdam’ voor hun rekening nemen. De ene keer is dat geografisch, maar voor anderen betekent het dat ze zich richten op een bepaald netwerk. Levens worden als buren gedeeld, maar ook kan een Rotterdams koffietentje het decor zijn. Sportveldjes of de lunchmomenten op het werk kunnen ook mooie plekken worden waar de vernieuwing gebracht kan worden.

Als Crossroads willen we een kerk zijn voor deze initiatieven en ook nieuwe ideeën in wording. Een inspirerende plek, een plek voor de diverse groepen om onderdeel te zijn van een groter geheel. Een plek ook waar kinderen elkaar kunnen ontmoeten en op hun manier leren wat het is om Jezus te volgen.

 

Afgelopen zondag 12 januari was de kick-off van een maand waarin we specifiek aandacht besteden aan dit laatste deel van ons motto. Morgen (19 januari) wordt ook bijzonder: met jong (9+) en oud (bij Crossroads is dat meestal niet heel oud), gaan we samen dromen voor de stad!

Deze maand sluiten we af op zondag 26 januari, waar we in workshop vorm voor ieder wat wils bieden. We gaan in deze samenkomst op een aantal wegen in om vanuit je eigen persoonlijkheid, weg met God en context te kijken naar hoe vernieuwing van de stad er voor jou uit kan zien.

Interesse? Kom gerust langs: koffie staat rond half 11 klaar op Beukelsdijk 91!