VISIE

Crossroads Rotterdam kiest ervoor om missionaire communities te gaan bouwen in de stad. Maar deze communities komen er niet zomaar. Het start bij mensen met een gezamenlijke missionaire passie. Crossroads Central is de plek waar deze mensen elkaar vinden.

Hier kun je namelijk ontdekken wie God is en hoe jij onderdeel mag uitmaken van zijn missie. Dit kun je delen met anderen en je krijgt ruimte om stappen te zetten om deze missionaire passie, samen met anderen concreet vorm te geven. Crossroads Central kiest er hierin niet voor om mensen te pushen om stappen te zetten. Crossroads Central hoopt juist iedereen die binnenkomt – want iedereen is welkom – te laten verlangen naar missie. Dan komt de beweging vanzelf op gang.

Dit betekent dat Crossroads Central ook een stabiele, veilige plaats wil zijn. Gastvrij voor nieuwe mensen, betrokken bij elkaar en daarin echt verantwoordelijk voor elkaars groei en ontwikkeling. Crossroads Central is daarom ook bij uitstek een plek voor mensen die talent hebben om anderen te helpen, te coachen en te begeleiden in het ontdekken van wie Jezus is, waar hun hart naar uit gaat en hoe ze dit handen en voeten kunnen geven. Ook voor mensen die in andere vorm missionair bezig zijn wil Crossroads Central een echte thuisbasis zijn.

De communities die ontstaan zijn geen ‘churchplants’, maar een netwerk van groepen van 20 tot 50 die onderdeel blijven uitmaken van Crossroads als geheel. Er is dus een plaats nodig dat Crossroads samenbindt en ook dit is waarom Crossroads Central er is. Het is een plek waar mensen die normaal actief deel uitmaken van een CMC, langs kunnen komen om ‘bij te tanken’, andere mensen uit het netwerk van Crossroads Rotterdam te ontmoeten en hun verhalen kwijt te kunnen.