Verwerkingsvorm verwachtingen en verlangens

Vanuit ons verlangen om Jezus met elkaar te volgen, zijn we steeds op zoek naar hoe we plekken kunnen creëren om elkaar te ontmoeten en waar andere mensen ook welkom zijn. Dat kan op plekken zoals een huiskamer, een café, in het park, de sportkantine of in je favoriete koffietentje. Online biedt ook mogelijkheden hebben we gemerkt! Al werkt dat niet voor iedereen. De volgende vragen zijn bedoeld om jullie op weg te helpen in het gesprek. Geef elkaar de ruimte om eerlijk de vragen te beantwoorden. Ook als je dingen lastig vindt is het fijn om dit van elkaar te weten.

Verwerking kinderen, tieners en volwassenen

Maak deze zin af: Als we met elkaar ………………………… zouden doen, dan zou ik heel blij worden! 😊

Deel papier en stiften/potloden uit en laat iedereen – ook de volwassenen! – tekenen waar hij/zij blij van wordt als we dit met elkaar zouden doen. Laat iedereen vertellen wat hij/zij heeft getekend.

 

Hoe kunnen anderen in de groep jou helpen om nóg meer van Jezus te houden?

 

Iedereen is bijzonder gemaakt door de Here God. Dat bijzondere maakt dat we soms dingen anders doen of anders vinden. En dat is oké! Hoe kunnen de grote mensen, de tieners en kinderen in jouw groep je helpen bij wat je bij de vorige vraag hebt genoemd?

Verwerking volwassenen

Wat heb je nodig van een groep om uitgenodigd en uitgedaagd te worden in het volgen van Jezus?

 

We zijn mensen met verschillende achtergronden en verschillende levensfases. We zien dit als kracht en meerwaarde! Hoe kan de diversiteit in jouw groep bijdragen aan je antwoord bij de vorige vraag?

 

Wat zijn de gemeenschappelijke delers in jullie verlangens? Wat denken jullie dat God hierin wil zeggen?

Voor alle groepen

Welke vorm van ontmoeten zou bij jullie verlangens aansluiten? Denk aan tijdstip, locatie, vorm (maaltijd/koffie-moment/borrel/etc). Hoe zouden jullie dit de komende periode vorm kunnen geven? Corona-proof?

NB: bovenstaande vragen zijn best veel om ‘even’ met elkaar te bespreken. Zeker als de spanningsboog kort is als er jonge kids bij zijn.

Tip! Kies een of twee vragen uit en deel die van tevoren in jullie groeps-app. Dan kunnen mensen daar alvast over nadenken.

Tip! Beperk je tot de vragen die je met de kinderen erbij wilt doen. Plan op een ander moment een online-moment om met de volwassenen door te praten en plannen concreter te maken. Neem daarbij de input van de kinderen/tieners mee.