Terugblik Samenkomsten-bijeenkomst

Terugblik 29 augustus: Samenkomsten zijn van ons allemaal

Crossroads is een kerk waar communities centraal staan, niet in de eerste plaats onze zondagse samenkomsten. We hebben wel zo’n drie samenkomsten in een maand. Momenten die we ervaren als belangrijke momenten. Hier ontmoeten we elkaar als grotere community en hier aanbidden we God samen.

Onbelangrijk zijn ze dus beslist niet! En daarom nodigde ‘Team Samenkomsten’  iedereen die mee wil denken uit op 29 augustus. Hoe kunnen we de samenkomsten goed organiseren: God centraal, relevante inhoud, gastvrij, ook gericht op kinderen en tieners.

Aan vier tafels voerden we vurige gesprekken. We verlangen in het nieuwe seizoen veel van God voor de samenkomsten. We keken ook terug en zien dat er nog van alles niet goed gaat. Daar op die avond aan de Annastraat konden we wel samen bidden en realiseren dat we er niet alleen voor staan.

Een paar highlights uit deze tafelgesprekken:
Gastvrijheid: Het HI-team kan best groter en kan een rol pakken in gastvrijheid na de samenkomst. Ook zijn er voor nieuwe bezoekers misschien wat meer stepping stones nodig – hoe kom je in deze community? Hoe zorgen we dat gasten geen eilandjes blijven?
Kinderen en Jongeren: Realiseren we ons dat er kinderen en tieners in de samenkomsten zijn en wat betekent dat voor hoe we inhoud en vorm van een samenkomst neerzetten? Wat betekent dat voor de voorbereiding?
Thema’s: Komende tijd aan de slag met Johannes 15, daarna over ‘gevend leven’ en ‘verwachting van God’; misschien daarna aan de slag met ‘gaven van de Geest’?
Organisch of Organisatie: Er zijn meer mensen nodig die zich inzetten voor de samenkomsten, zonder dat het ten koste gaat van inzet in communities. Kan dat? In ieder geval: meehelpen is een goede manier om je meer betrokken te voelen.

O ja, heb je zelf nog een geweldig idee voor de samenkomsten. Laat het weten aan iemand van ’team samenkomsten’, volgend jaar zijn dat in ieder geval Margreet Uwland, Christian Zwart en Ron Becker.
Alvast bedankt!