Terugblik Alpha cursus

We hebben zondagavond een prachtige Alpha-cursus afgesloten, waar wij Gods helpende handjes mochten zijn om Zijn geweldige boodschap te brengen aan een stel leuke jongelui. Het was enerzijds intensief om ons te committeren aan een reeks zondagavonden plus 24uurs-weekend – trouwens niet alleen voor ons als gespreksleiders – en anderzijds zó waardevol, leerzaam en bemoedigend!

Er meldden zich ca. 25 deelnemers, wat ons voor het luxe-probleem stelde: hebben we wel genoeg ruimte? Gelukkig bleek de locatie in Spangen daar prima geschikt voor.

Het was een uiteenlopende groep mensen qua geloofsachtergrond, waarvan een aantal ons via de website had gevonden en anderen via bondgenoten aanhaakten. Uiteindelijk hebben we met 17 Alpha-cursisten de serie avonden doorlopen, verdeeld over drie gespreksgroepen.

Wat fijn om dan zo’n 25 betrokken helpers vanuit Crossroads om ons heen te hebben: bevlogen sprekers, toegewijde bidders en talentvolle kokers. Die maaltijden! Zoals gegratineerde bloemkool met granaatappel, risotto, pannenkoeken en soto ajam; die gaven extra smaak aan de cursus.

Op navraag heeft de cursus voor alle deelnemers een memorabele indruk achtergelaten; van geloofsverdieping en verfrissing, tot de grote stap om Jezus te willen volgen. Súper om daar getuige van te mogen zijn, en om zo persoonlijk met mensen in gesprek te zijn. Wat een rijkdom om deze cursus vanuit Crossroads aan te kunnen bieden!

Arjan, Bart, Jan-Willem, Gerard, Hester, Marleen