Thema: Acts

In de komende periode gaan we in de samenkomsten aan de slag met het boek Handelingen. Voluit heet het boek ‘Handelingen der Apostelen’. Het woord ‘handelingen’ is enigszins archaïsch in onze taal geworden en associeert eerder met ‘verhandelingen’ dan met de beschrijving van alle daden en acties van de eerste christenen. Vandaar dat we gaan voor de titel ACTS.
Want Handelingen is een boek van actie, van go! go! go! Niet van rennen als een kip zonder kop, maar van gaan nadat op God wordt gewacht en hij heeft gesproken. Er is een opmerkelijke balans van rust en actie te vinden in Handelingen. En ondertussen verspreidt het Goede Nieuws van Jezus en de doorbraak van het Koninkrijk van God over het hele Middellandse Zeegebied. Ook de discipelen blijken een opmerkelijke transitie te hebben meegemaakt: van een clubje dat niet wist waar het zoeken moest toen Jezus werd gearresteerd, tot een groep zelfbewuste, onverschrokken mensen die zo leven met elkaar en zo gericht zijn op Jezus, dat niemand om hen heen kan.
We willen het boek Handelingen lezen als een spiegel en een inspiratiebron. We zijn een kerk met een groot verlangen, en een grote visie. Jezus volgen. Met elkaar. In alles. Voor de vernieuwing van de stad. We willen Gods Koninkrijk, de werkelijkheid van Jezus zien doorbreken in onze stad en in mensenlevens. Misschien hebben we wel een te groot verlangen en een te grote visie. Maar we geloven dat God ons dat heeft gegeven en dat hij ons ook wil voorgaan in de vormgeving hiervan. We willen bewust de uitnodiging en uitdaging van God hierin zoeken.
In de maand januari zal het voornamelijk gaan over wat er gebeurt als volgelingen van Jezus met elkaar bidden. Op 14 plekken in het boek Handelingen wordt beschreven dat volgelingen van Jezus bij elkaar komen om te bidden. Wat doen zij, waarom doen zij dit, en wat is de impact?
DatumSprekerOpname
3 januariRon Beckerlink
10 januariRon Beckerlink
17 januariGerard van Houwelingenlink
24 januariRon Beckerlink
31 januariRon Beckerlink
7 februariRon Beckerlink
14 februariArjan Uwlandlink
21 februariGerard van Houwelingenlink
28 februariJob Loklink
6 maartMaarten Gastlink
13 maartRon Beckerlink
20 maartHester Touwenniet beschikbaar
4 aprilGea Gortlink