Opsplitsing binnen Urban Potentials

shutterstock_230033719Anderhalf jaar geleden zijn we begonnen als missional community Urban Potentials. We zijn een hechte groep die samen betrokken zijn bij jongeren in Rotterdam. Dat doen we op verschillende plekken in de stad, afhankelijk van waar wij en de jongeren die we willen bereiken wonen (Delfshaven, Schiebroek, Pendrecht). Gaandeweg ontdekken we dat het belangrijk is om echt als community georganiseerd te zijn rondom de doelgroep die we willen bereiken: samen leven in de  buurt van de jongeren. We hebben dus besloten om te gaan opsplitsen!

Hoewel we ons nog steeds betrokken voelen bij elkaar, heeft onze community nu 2 kernen met beiden hun eigen ritme van samenleven en -komen.
In Schiebroek zijn we gericht op jonge moeders. We trekken samen op, komen bij elkaar over de vloer, delen de maaltijd, helpen bij een verhuizing, doen hier en daar een klus, geven kinderkleertjes of een gezonde maaltijd door, nemen soms een kind onder onze hoede. We delen het alledaagse leven met deze jonge moeders en bouwen steeds meer relatie met elkaar op. Als community komen we eigenlijk alleen structureel bij elkaar om te bidden of samen te eten, en als we iets samen met de jonge moeders doen. Op de zondagen hebben we geen eigen ‘kerkje’, en zullen regelmatig in Central te vinden zijn. Heb je hart voor jonge moeders en ben je benieuwd op welke manier je hierin betrokken kunt zijn? Neem dan contact met één van ons op: Elise StrijbisMarieke van der Helm  of Arienke Lok.

De andere kern zit midden in een proces van opnieuw zoeken naar hun ‘OUT’. Bij welke jongeren willen we betrokken zijn en hoe kunnen we dat samen het beste doen. Na anderhalf jaar zijn de elementen UP en IN sterk gegroeid. We zijn nu op zoek hoe God ons wil leiden naar nieuwe jongeren om onze passie op een één plek uit te leven. Als community komen we altijd op zondag bij elkaar op verschillende plekken. In deze tijd van heroriënteren willen we ook nadrukkelijk mensen die graag betrokken willen zijn bij jongeren uitnodigen om mee te zoeken in dit proces. Neem dan contact op met Matthijs Puppels.