Sporten in de wijk met jongeren; jonge alleenstaande moeders bezoeken; praktische klusjes bij mensen in de wijk; kledingruilparty voor vrouwen; een kinderfeest; koken voor de buurvrouw; mensen op straat vertellen dat ze mooi en kostbaar zijn; een thema avond voor vriendinnen, buurvrouwen en collega’s; opvoedingsvragen bespreken terwijl je koffie drinkt; op visite bij de mevrouw die alleen is; meehelpen bij de Voedselbank; oppassen op kinderen; kinderkleding verzamelen, sorteren en uitdelen aan gezinnen die een klein budget hebben; een wijkfeest met springkussen of vossenjacht; een Alphacursus met de buren. Zomaar een paar voorbeelden van hoe mensen vanuit de missional communities betrokken zijn bij mensen in hun wijk of netwerk.

We verlangen ernaar om de vernieuwende liefde en kracht van God zichtbaar te zien worden in de stad. We verlangen ernaar om samen van betekenis te zijn voor mensen in de stad, om relaties te leggen, vriendschappen op te bouwen en praktisch te helpen. We willen optrekken met mensen en dat wat we van God hebben ontvangen delen, wanneer mensen daar open voor staan.

Samen eten, met elkaar meeleven, lol maken, spullen delen, film kijken, samen bidden, elkaar bemoedigen en uitdagen, God aanbidden, lezen uit de Bijbel, avondmaal vieren, zingen en muziek maken, etc. Je kunt het allemaal tegenkomen bij een missional community!

Een Crossroads Missional Community is een groep mensen die met elkaar optrekt, regelmatig bij elkaar komt en een gezamenlijke missie heeft. Een missional community kan zich verbinden met een wijk, een doelgroep of een nood.  De Crossroads Missional Communities zijn in grote mate zelfstandig, maar voelen zich verbonden met Crossroads en vormen samen een (beginnend) netwerk van communities.

Nieuwsgierig geworden? Een keer kennis maken? Neem contact op met ons! We vinden het leuk om kennis met je te maken en verwelkomen je graag bij een van onze samenkomsten of activiteiten.

Binnen Crossroads Rotterdam zijn er op dit moment drie missional communities:
Urban Potentials 
Schiebroek 
Womanhood 

Daarnaast zijn er een aantal initiatieven die startend zijn. Wil je hier meer over weten? Mail naar communities@crossroadsrotterdam.nl.