Communityzondag 4 juli | STONES to pass on (deel 6) – Wie is de ander? Gods hart voor deze wereld

In de afgelopen weken hebben we met elkaar stilgestaan bij het thema STONES to pass on. Daarbij stond het verhaal uit Jozua 3 en 4 over de oversteek die het volk Israël maakte bij de Jordaan centraal. We hebben onszelf daarbij de vragen gesteld: Wie is God? Wie zijn wij? en vorige week en vandaag stellen we onszelf de vraag Wie is de ander? Oftewel: Gods hart voor deze wereld.

Lezen Jozua 4:20-24

“Want alle volken op aarde moeten weten hoe machtig de HEER, jullie God, is, en jullie moeten altijd vol ontzag voor hem zijn.”

Alle volken op aarde’ klinkt onwijs groots en ver weg. Maar het begint dichtbij. Daarom staan we vandaag stil bij onze eigen omgeving. Omdat we vandaag de periode van luisteren, bidden en oriënteren van het Crossroadsbrede visie-proces afronden, kiezen we ervoor om vandaag vanuit een luisterende houding aan de slag te gaan.

Maak met elkaar (splits evt. op in kleinere groepjes) een wandeling door je buurt of door een deel van de stad waar je regelmatig komt/waar je hart naar uit gaat. Deze keer is ons doel niet om te bidden, maar om te luisteren en op te merken. Wat zie je? Wat hoor je? Wat ruik je? Wat valt op? Wat voel je? Hoe denk je dat God naar deze buurt/dit stadsdeel kijkt? Wat zou Hem blij maken? Wat verdrietig of boos? Wat denk je dat God hier doorheen wil zeggen? Tegen jou/jullie? Tegen Crossroads?

# Start de wandeling met een gezamenlijk gebed om de heilige Geest uit te nodigen. Open je hart voor hem en wees een moment stil.

# Natuurlijk doen we dit mét de kinderen en tieners. Leg hen vooraf uit wat de bedoeling is en nodig hen uit om te vertellen wat ze zien, horen, opvalt, etc. En stel hen ook de vraag: Wat zou God blij maken, verdrietig of boos? Wat denken zij dat God tegen hen, hun gezin/community en Crossroads wil zeggen?

# Verzamel alle indrukken van de wandeling. Kies een vorm die bij jullie groep past. Als er bijvoorbeeld kinderen in de groep zijn: maak allemaal een tekening met de dingen die zijn opgevallen. Met tieners in de groep kun je afspreken om onderweg een vlogje te maken. Maak een rondje om te vertellen wat je getekend hebt / de vlogs te bekijken / jullie bevindingen te bespreken. Probeer jullie indrukken terug te brengen tot 3 gezamenlijke dingen voor jullie als gezin/community en 3 dingen voor Crossroads. Deel de 3 dingen voor Crossroads via Padlet.

We sluiten vandaag het thema ‘STONES to pass on’ af en daarmee ook een periode van luisteren, bidden en oriënteren. Al blijft dat natuurlijk een doorgaand iets… Mocht je nog aanvullende gedachtes hebben die je niet eerder hebt gedeeld, deel ze alsnog in Padlet.

Afgelopen community-zondagen:

STONES to pass on:

Community zondag 20 juni

Community zondag 6 juni

Dóór na Pasen:

Community zondag 16 mei

Community zondag 2 mei

Community zondag 18 april