Communityzondag 31 januari 2021 I Het echte geluk

Communityzondag 31 januari 2021 I Het echte geluk

Jezus volgen, met elkaar. Dat ‘met elkaar’ lijkt steeds ingewikkelder te worden met alle maatregelen in het kader van corona. Daarom houden we het dit weekend heel eenvoudig en kijken we naar wat wél kan. Als je deze zondag niet gaat zoomen met je community, ga dan gewoon het volgende doen: nodig iemand uit, of nodig jezelf uit. Ga naar de scipio-app, check de bondgenoten en breng tijd met elkaar door: hangend op de bank, wandelend, eten kokend, of toch maar achter een scherm, maar volg Jezus met elkaar!

Ook de input houden we eenvoudig. De afgelopen tijd hebben we het gehad over Het echte geluk, de zaligsprekingen van Jezus in de Bergrede. Daar valt nog veel over te zeggen. Bijvoorbeeld dat je door die uitspraken een bijna compleet beeld krijgt van wie Jezus is, en hoe zijn leven eruit zag.

Lees het nog een keer door in de BGT-vertaling. Welke vorm van ‘echt geluk’ raakt jou het meeste? En waarom? Het kan bijvoorbeeld zijn, omdat het een verlangen oproept, of omdat het beschrijft hoe jouw leven er uit ziet. Deel het met elkaar.

Tip: bekijk / beluister de nagesprekken over ‘Het echte geluk’ in ‘Verdieping’ op scipio.

Mattheüs 5
1Toen Jezus al die mensen zag, ging hij een berg op. Daar ging hij zitten. Zijn leerlingen kwamen bij hem. 2Jezus begon zijn leerlingen uitleg te geven over de nieuwe wereld. Hij zei:
3‘Het echte geluk is voor mensen die weten dat ze God nodig hebben. Want voor hen is Gods nieuwe wereld.
4Het echte geluk is voor mensen die verdriet hebben. Want God zal hen troosten.
5Het echte geluk is voor mensen die vriendelijk zijn. Want aan hen zal God de aarde geven.
6Het echte geluk is voor mensen die doen wat God wil, en die dat het allerbelangrijkste vinden. Want God zal hun moeite belonen.
7Het echte geluk is voor mensen die goed zijn voor anderen. Want God zal goed zijn voor hen.
8Het echte geluk is voor mensen die eerlijk zijn. Want zij zullen God zien.
9Het echte geluk is voor mensen die vrede sluiten. Want zij zullen kinderen van God genoemd worden.
10Het echte geluk is voor mensen die lijden omdat ze doen wat God wil. Want voor hen is Gods nieuwe wereld.
11Het echte geluk is voor jullie. Jullie zullen het moeilijk hebben omdat je bij mij hoort. Misschien schelden de mensen je uit, of willen ze je gevangennemen. Misschien vertellen ze allerlei leugens over je. 12Als dat gebeurt, moet je blij zijn en vrolijk. Want jullie krijgen een grote beloning in de hemel. De profeten van vroeger werden net zo slecht behandeld als jullie nu.’


Input eerdere community-zondagen vind je hier:

Community-zondag 17 januari

Community-zondag 3 januari

Community-zondag 13 december