Dag 6: Vasten alsof je leven ervan afhangt (Ester 4,1-5,4)

Dag 6: Vasten alsof je leven ervan afhangt (Ester 4,1-5,4)

‘Roep alle Joden die in Susa wonen bij elkaar en vast voor mij: eet niet en drink niet, overdag niet en ’s nachts niet, drie dagen lang. Ook ik zal op die manier vasten met mijn dienaressen. En na die voorbereiding zal ik naar de koning gaan, al is dat tegen de wet. Moet ik omkomen, goed, dan zal ik omkomen.’ (Ester 4,16)

Ester stond voor de moeilijke keuze om het kleine beetje invloed dat ze had te gebruiken om de koning op andere gedachten te brengen zodat haar volk gered kon worden. Jongedame vs de machtigste man van die tijd. Het kan haar alles kosten; haar positie, haar leven. Ze weet dat zij dit niet alleen kan doen en vraagt haar community – alle Joden – om met haar te vasten. Want het gaat hier om leven en dood.

Na de periode van gezamenlijk vasten zet zij de stap en alles werkt mee. Het kwaad wordt grotendeels afgewend en er komt een doorbraak voor haar community.

We zetten dit vasten in bij Crossroads Rotterdam, omdat we geloven dat er wat op het spel staat. Omdat we brengers van leven willen zijn in een gebroken wereld. Omdat we geloven dat God ons inschakelt in zijn missie voor Rotterdam. Omdat we verlangen naar doorbraken van Gods Koninkrijk.

Vraag God of hij je wil laten zien en ervaren wat er op het spel staat. Voor Crossroads Rotterdam. Voor je community of wijkgroep. Voor jezelf. Vraag God om de moed om te vasten alsof alles ervan afhangt.