Dag 14: Bidden om wijsheid (Jacobus 1,2-6)

Dag 14: Bidden om wijsheid (Jacobus 1,2-6)

‘Komt een van u wijsheid tekort? Vraag God erom en hij, die aan iedereen geeft, zonder voorbehoud en zonder verwijt, zal u wijsheid geven.

Bidden om wijsheid is toegeven dat je het niet weet. Wat te doen? Welke kant op? Waarmee stoppen? Waarmee starten? Wat veranderen? Hoe te benaderen? Etc. Toegeven dat je het niet weet is vernederend.

Tegelijkertijd is het bevrijdend. Als je het niet weet en je ervoor kiest om niet alle antwoorden op situaties af te vuren, dan creëer je alle ruimte voor God om zijn wijsheid te delen, wijsheid die soms dwaas is in de ogen van de wereld.

Daarom hebben we de tijd genomen om te bidden om onverschillig te worden voor alles wat niet de wil van God is. Zo kunnen we leren om onverschillig te zijn voor onze ego’s en het verlangen wijs te zijn naar menselijke maatstaven.

Deze ‘onverschilligheid’ bereidt de weg voor het gebed om wijsheid en stelt ons in staat om het te ontvangen wanneer het wordt gegeven. Het vraagt ruimte en afstemming op de wil van God om te durven wachten op God en hem te vragen om de wijsheid die we nodig hebben. En die zál komen, van buiten onszelf en als een geschenk.

Bid om wijsheid voor Crossroads Rotterdam, je community en voor jezelf. Geef toe aan God (en aan elkaar) wat je niet weet en vraag of God daar vreugde in wil brengen. Vraag God wat er nog nodig is om zijn wijsheid te kunnen ontvangen.