Crossroads 3 mei 2020 | Community zondag

Vorige maand stonden we stil bij de vraag ‘Hoe kunnen we goed nieuws zijn voor anderen?’.  Deze keer willen we stilstaan bij de vraag: ‘Hoe kunnen we goed nieuws voor elkaar zijn?’. Wat is in deze tijd goed nieuws voor onszelf? En voor de mensen in mijn groep of missional community?

In heel wat Crossroads-huishoudens worden al weken de nodige ballen in de lucht gehouden. Ergens  lijken we onze draai in deze situatie gevonden te hebben. En tegelijk beginnen we het ook wel zat te worden en neemt de vermoeidheid toe. Voor anderen was en is de grootste uitdaging om nieuwe invulling voor de vrije tijd te vinden. Het gebrek aan sociale contacten, het vele thuiszijn en de activiteiten die niet doorgaan kunnen een gevoel van eenzaamheid, teleurstelling of ontmoediging geven.

Laten we daarom het goede doen, zonder op te geven, want als we niet verzwakken zullen we oogsten wanneer de tijd daarvoor gekomen is. Laten we dus, in de tijd die ons nog rest, voor iedereen het goede doen, vooral voor onze geloofsgenoten. – Galaten 6:9-10

Opdracht voor deze week: Verras of bemoedig 1 persoon/huishouden uit jouw community of groep met iets kleins. Een compliment op een kaartje, een klein cadeautje, iets lekkers, een bak koffie in de tuin, een maaltijd, gebed, een wandeling, etc. Dat wat voor de ander als goed nieuws kan worden ervaren.

Je community-leider of groepscoördinator laat je weten hoe jullie dat in jouw missional community of groep gaan doen!

Om 11.00u centrale kick-off via Zoom: klik hier om in te loggen.

Een mooi nummer om goed nieuws, oftewel een zegen, te ontvangen…