Crossroads 7 juni 2020 | Aanbidding | deel 6 (community zondag)

Pinksteren dichtbij

Lees: Handelingen 4: 32-35 en Handelingen 5: 12-16

 Pinksteren in jou

Welk woord of gedeelte in deze tekstgedeeltes spreekt je het meeste aan? Waar doet het jou persoonlijk naar verlangen? Wat zou je concreet van de heilige Geest willen ontvangen?

 Pinksteren in jouw straat, op je werk, op het schoolplein of koffietentje

Stel je dit eens voor:

Ook vanuit de steden rondom Rotterdam stromen de mensen toe; ze brengen zieken mee en mensen die door onreine geesten gekweld worden, en allen worden genezen. (naar Hand. 5:16)

De heilige Geest wordt uitgestort. Nu. In Rotterdam. En alles wat je in deze tekstgedeeltes leest gebeurt in jouw straat of buurt. Zelfs uit omliggende dorpen en steden komen mensen massaal naar Rotterdam. De impact van Pinksteren is niet aan jouw collega’s voorbij gegaan. In de kranten en op de Rijnmond-app wordt erover bericht. Er wordt over gepraat. Mensen stellen je vragen over wat er gebeurt. Er wordt bij je aangebeld en zieke mensen vragen of je ze wilt genezen. In de Maas gaan dagelijks tientallen mensen kopje onder omdat ze Jezus willen volgen en hun oude leven achter zich willen laten. Op het schouwburgplein, in het Vroesenpark, in het Dakpark en op de Kop van Zuid zie je groepen nieuwe gelovigen zitten. God wordt aanbeden en de Bijbels zijn niet aan te slepen…

Probeer je eens voor te stellen (doe gerust je ogen even dicht): de mensen met wie je optrekt in je community of groep, de mensen in jouw buurt, je collega’s, vrienden of andere mensen. Je straat, je werkplek, het schoolplein, je favoriete koffietentje. Wat gebeurt daar? Wie ontmoet je? Welke mensen nemen Jezus aan en laten zich dopen? Waar zie je herstel plaatsvinden? Waar genezing? Waar bevrijding? Waar verandert verdriet in vreugde? Welke deuren gaan er open? Hoe wordt er feest gevierd? Kortom: hoe ziet het Pinksterfeest eruit in jouw community, groep, buurt, op je werk of in je vriendengroep?

Waar doet het je, voor de mensen met wie jij optrekt, naar verlangen? Wat zou je concreet aan de heilige Geest willen vragen voor de mensen in je straat, op je werk, op het schoolplein, in je favoriete koffietentje, etc?

Deel de verlangens van de twee vragen met elkaar. Spreek het hardop uit naar God. Bid ervoor. En blijf er de komende weken voor bidden!