Dag 20: Onderscheiden waar het op aankomt (Filippenzen 1,3-11)

Dag 20: Onderscheiden waar het op aankomt (Filippenzen 1,3-11)

En ik bid dat uw liefde blijft groeien door inzicht en fijnzinnigheid, zodat u kunt onderscheiden waar het op aankomt. (Filippenzen 1,9-10)

Net als eerder deze week laat Paulus vanuit de gevangenis weten dat hij voor anderen bidt. Je hebt het gewoon nodig dat iemand anders voor je bidt en iemand anders heeft het nodig dat jij voor hem of haar bidt. En misschien heb jij het wel nodig om voor iemand anders te bidden.

De verwachte outcome van zijn gebed is dat je kunt ‘onderscheiden waar het op aankomt’. Daar zijn we dus nu mee bezig: bidden om de wijsheid om wat God belangrijk vindt voor Crossroads Rotterdam, je community, jezelf, dat we dat met elkaar kunnen onderscheiden.

Dat onderscheid is gebaseerd op liefde. Niet op bezorgdheid, frustratie of angst. En helemaal niet op je eigen plannen of wat je toch al vindt. Liefde als basis voor onderscheid. Die liefde moet groeien, doordat het nauw verbonden is met inzicht en fijnzinnigheid (de HSV vertaalt met ‘kennis en fijngevoeligheid’).

The Message zegt het zo: ‘Je moet je hoofd gebruiken en je gevoelens testen zodat je liefde oprecht en intelligent is, geen sentimenteel gedweep’. Liefde groeit door inzicht en fijngevoeligheid, en liefde uit zich in inzicht en fijngevoeligheid. Dat is de cultuur waarin het onderscheid van wat wezenlijk is kan ontstaan. Een kwetsbare cultuur. Echt iets om voor te bidden.

Bid voor een ander, voor je community, voor Crossroads Rotterdam dat liefde blijft groeien door inzicht en fijnzinnigheid, zodat we kunnen onderscheiden waar het op aankomt.

Vergeet je niet aan te melden voor een uurtje in de gebedsruimte

Als je een indruk hebt voor Crossroads Rotterdam, mail hem dan naar watvindtGodbelangrijk@crossroadsrotterdam.nl