24/10 Prayer: 5 t/m 15 mei

Beste bondgenoot,

Afgelopen januari hebben we een 24/7 Prayerweek gehad met Crossroads. We hebben toen 168 uur non-stop gebeden. Zeker 90 Crossroaders hebben hier aan meegedaan. Het was een bijzondere week waarin we graag wilden bidden voor de stad, voor de mensen die ons dierbaar zijn, voor doorbraken van Gods Koninkrijk op plekken en in levens waar we graag verandering zouden zien. En we wilden tegen God zeggen dat we beschikbaar wilden zijn voor hem en voor zijn Koninkrijk. Opvallend genoeg ervoeren veel mensen juist dat God tegen hen zei: ‘Allemaal best, maar kom eerst maar eens even bij mij rusten’. Ondertussen merken we dat er gebeden zijn verhoord. En we zien dat Crossroaders bij elkaar komen om te bidden.

Hetzelfde. Maar dan anders.

We gaan dit weer doen, van 5 t/m 15 mei, van Hemelvaart / Bevrijdingsdag t/m Pinksteren. Hetzelfde, maar dan anders. We geloven niet in een copy/paste van ervaringen. Maar we hebben wel gemerkt dat deze vorm – voor nu – een goede manier is om met elkaar de Vader te zoeken en bij hem te zijn, en van daaruit te bidden voor de vernieuwing van de stad. En we denken dat het voor velen van ons nog steeds goed is om eenvoudigweg bij de Vader te zijn, iets dat kennelijk in een gebedsruimte gemakkelijker lukt dan thuis. We hebben geproefd van wat het is om ‘vurig en eensgezind te bidden’ in estafette, en het smaakt naar meer. En we gaan het nu 10 dagen non-stop doen, van 5 t/m 15 mei.

Inhoud en richting.

Ten eerste ben je gewoon welkom met wat je bij God wil brengen en random te bidden. Graag zelfs!

Daarnaast hebben we in de voorbereiding gezocht naar wat we geloven waartoe God ons uitnodigt om hem te zoeken. Dat zijn een aantal dingen:
– ‘Leer ons bidden’ (Lucas 11,1)
– ‘Geef ons geloof’ (Lucas 17,5)
– ‘Bid om arbeiders voor de oogst (Lucas 10,2)
– En omdat we de periode van Hemelvaart tot Pinksteren nemen ligt het voor de hand om te bidden om meer van Gods Geest!

In de gebedsruimte zullen we proberen daar invulling aan te geven en je handvatten te geven om richting te geven aan je gebed, voor het geval dat nodig mocht zijn.

Meer info

Via Facebook, de bondgenotenmail en de samenkomsten zullen we je op de hoogte houden van de mogelijkheden om aan te haken. Zo zul je je kunnen inschrijven voor bepaalde tijdsblokken, en kun je aangeven of je alleen wilt bidden, of met iemand anders. We willen communities, 3D-groepen, wijkgroepen en teams voorrang geven in het ‘claimen’ van gebedsblokken (eventueel gekoppeld aan missionaire acties die dan gelijkertijd plaatsvinden).
Vanaf woensdagavond 27 april kun je je aanmelden via de link en aangeven welke uren jij voor je rekening gaat nemen.

We zien er naar uit om dit avontuur met jullie aan te gaan.

Wordt vervolgd!

Namens het team,

ron becker